Weiler C35HD en Education 4.0

20-02-2023


Weiler C35HD en Education 4.0

Digitaal leerconcept verspaning om het tekort aan vakmensen tegen te gaan.
Weiler presenteert het digitale leerconcept Education 4.0 en ook de beurspremière van de Weiler besturing One 1.

 

 

Intec:
Op de Intec presenteert Weiler de nieuwe One1-besturing voor Weiler cyclusdraaibanken en hun digitale leerconcept Education 4.0. Ook nieuw van Weiler is de servo-conventionele precisiedraaibank C35 HD.
Digitale metaalopleiding om het tekort aan vakmensen tegen te gaan.

Te kort aan vakmensen tegengaan:
Om het tekort aan vakmensen in de metaalbewerking tegen te gaan, heeft Weiler Education 4.0 ontwikkeld. Met het digitale leerconcept willen zij de draaibank- en freesopleiding moderniseren en internetvaardige jongeren interesseren voor beroepen in de metaalbewerking. De inhoud en mechanismen van online games en animatiesoftware worden in Education 4.0 gebruikt om de interactieve technische inhoud in de verspaning spelenderwijs toegankelijk te maken.
Via een digitaal leerplatform hebben de cursisten altijd en overal toegang tot de leerinhoud, waarmee ze zowel op de echte draai- en freesmachines als op hun digitale tweeling kunnen werken. In Leipzig tonen de machinebouwers ook twee machines die speciaal voor het leerconcept zijn geconfigureerd. De conventionele precisiedraaibank Praktikant VC-Plus en de hybride freesmachine WF 410 MC, beide in de uitvoering Education 4.0, zullen te zien zijn.
Beurspremière van het nieuwe One 1 besturingssysteem

One1:
De zelf ontwikkelde "One1" gebruikersinterface voor Weiler cyclusdraaibanken op basis van de Siemens Sinumerik One vereenvoudigt zowel het handmatig als het cyclusgestuurd draaien. Op de Intec is de innovatie voor het eerst te zien op een E50 cyclus-draaimachine. Op het overzichtelijke, zelfverklarende scherm van het 22" TFT-touchscreen kunnen zelfs voor complexe werkstukken snel en eenvoudig cycli worden geprogrammeerd. De bediening van het dialooggestuurde schermmenu door middel van wis- en touchtechnologie is bijna intuïtief. Het is gebaseerd op de ervaring van meer dan 6.000 in gebruik zijnde draaibanken van dit type. Vele functies vergemakkelijken het werk: Talrijke cycli zijn voorgeprogrammeerd, DIN/ISO-programma's kunnen worden geïmporteerd uit CAD/CAM-systemen, evenals tekengegevens in "dxf"-formaat voor het genereren van afspaancontouren. Uitbreidingen zoals de C- en Y-as en alle frees- en slijpbewerkingen worden door "One1" ondersteund. Het gereedschapsbeheer is ruim bemeten: Tot 300 gereedschappen kunnen worden opgeslagen samen met hun respectievelijke geometrie en technologie waarden.

Nieuwe servo-conventionele precisie draaibank
Weiler presenteert ook de nieuwe servo-conventionele precisie draaibank C35 HD. Deze heeft een bijzonder compact ontwerp. Hij scoort met een zwenkdiameter over het bed van 360 mm, hartafstanden tot 800 mm en een harthoogte van 180 mm. De C-serie vormt de schakel tussen conventionele en cyclusgestuurde draaibanken. De modellen hebben handwielen die verbonden zijn met de bedieningsslede voor handmatige bediening. Daarnaast vergemakkelijken voorgeprogrammeerde eenvoudige cycli het werk, bijvoorbeeld voor het snel en economisch draaien van tapers, radii en schroefdraad. Dit maakt de C35 HD flexibel in gebruik en biedt tegelijkertijd prestaties en energie-efficiëntie. Weiler toont op de beurs ook het universele model DA260 AC uit het conventionele assortiment.

Meer informatie:

Tel. 010-2022250

machines@laagland.nl

Terug naar overzicht