VOVU Machining kiest voor MAKINO!

01-02-2023


VOVU Machining kiest voor MAKINO!

Vovu Machining is het nieuwe jaar begonnen met de aanschaf van haar eerste (van vele) horizontale 5-assige machines, de Makino a500Z, geleverd door Laagland BV.

 

 


Om aan de groeiende vraag naar zeer nauwkeurige onderdelen te voldoen, heeft Vovu de strategische keuze gemaakt voor de Makino a500Z.
De machine was hen enkele jaren geleden al opgevallen vanwege zijn indrukwekkende technische mogelijkheden. Dankzij de unieke kinematica van de volledig geïntegreerde "Z"-type vijfde as biedt hij de beste krachtstroom naar het machinebed, wat de bewerkingscapaciteit zeer ten goede komt. En uit ervaring weten de heren Vogels en Van Vugt dat horizontaal bewerken veel voordelen heeft ten opzichte van verticaal bewerken.

Hoognauwkeurig bewerken wordt door Makino gegarandeerd door het hoge precisieniveau in de Japanse fabriek, de eigen spindelfabriek, de geschraapte geleidingen en het unieke koelconcept van de machine. Makino sluit geen technische compromissen, waardoor Makino wereldwijd bekend staat om zijn betrouwbaarheid. Een blik in de dubbel gelagerde gereedschapswisselaar met servogestuurde deur is bijvoorbeeld een teken van duurzaamheid.

Met een uitstekende bewerkingsstabiliteit, 5-assige nauwkeurigheid en automatisering zijn de productiekosten bij deze Makino laag. En dan hebben we het nog niet eens over de geavanceerde technische specificaties. 60 m/min ijlgang, met een maximale voedingssnelheid van 50 m/min en een gereedschapswisseltijd van 0,9 sec. De maximale productdiameter is 630mm x 500mm.
De (eerste) machine zal in februari operationeel zijn. Makino Europe GmbH en Laagland BV zullen het proces begeleiden en ondersteunen.
Onderstaande foto's zijn gemaakt bij Vovu Machining in Uden..

Hieronder foto’s gemaakt bij Vovu Machining in Uden.

   

Voor meer informatie: machines@laagland.nl

Terug naar overzicht